انبه : خواص, مضرات و طبع انبه

پنجشنبه 2 آبان 1398
8:13
for khande

نتیجه تصویری برای خواص انبه


۱. کلسترول را کاهش می‌دهد.

محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک می‌کند.

۲. سطح انسولین را تنظیم می‌کند.

انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک می‌کند.

در یک داروی خانگی سنتی برگ‌های آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف می‌کردند.

انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (۶۰-۴۱) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.


۳. از سرطان پیشگیری می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات آنتی‌اکسیدان انبه از سرطان‌های روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری می‌کند.

این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیل‌گالات و همچنین آنزیم‌های مختلف می‌باشد.

۴. بینایی را تقویت می‌کند.

پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، ماده‌شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.

برخی فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده می‌کنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید.

اگر انبِه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.

۵. سلامت چشم را بهبود می‌بخشد.

یک فنجان انبِه خرد شده ۲۵ درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم می‌کند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شب‌کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌کند.

۶. کل بدن را قلیایی می‌کند.

اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می‌کند.

۷. پوست را پاکسازی می‌کند.

پوست و عصاره انبِه برای پوست قابل استفاده است.

انبِه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش‌ها را از بین می‌برد.

۸. قوای جنسی را افزایش می‌دهد.

انبِه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می‌باشد.

بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت‌بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.

۹: گوارش را بهبود می بخشد.

پاپایا تنها میوه‌ای نیست که حاوی آنزیم‌هایی است که پروتئین را تجزیه می‌کنند.

میوه‌های زیادی مثل انبِه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند.

فیبر موجود در انبِه همچنین به هضم و دفع غذا کمک می‌کند.

۱۰: سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

میزان بالای ویتامین C و A در این میوه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.

۱۱: از بیماری قلبی جلوگیری می‌کند.

انبه می‌تواند به کاهش چربی بدن و کنترل قند خون کمک کنند.

با توجه به گزارش منتشر شده توسط دانشگاه ایالتی اوکلاهما، انبه حاوی مواد معدنی و فیتوکمیکال‌های متعددی است که تأثیر مثبتی بر چربی و گلوکز بدن دارند.

انبه یک منبع غنی از بتا کاروتن است، آنتی‌اکسیدانی که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد که باعث بروز بیماری قلبی می‌شوند، کمک می‌کند.

۱۲: مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.

این میوه غنی از آهن و ویتامین A، C و B6 است و همه‌ی این‌ها برای زنان باردار پرفایده هستند.

ویتامین A به مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند و مانع از بروز مشکلات بینایی در کودکان تازه متولد شده می‌شود.

۱۳: به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند.

انبه به کاهش وزن کمک می‌کند؟ بله، درست شنیدید.

برخی از مطالعات نه تنها بر اهمیت میوه‌ی انبه، بلکه روی تاثیر پوست آن در زمینه‌ی کاهش وزن متمرکز شده‌اند.

راز چنین تاثیری در فیتوکمیکال‌هایی است که به عنوان چربی‌سوزهای طبیعی عمل می‌کنند و فقط در قسمت خارجی میوه یافت می‌شود.

مطالعه‌ی دیگری که توسط دانشگاه کوئینزلند انجام شد اهمیت پوست انبه (که اکثر ما معمولا آن را دور می‌اندازیم) را برای کاهش وزن به طور برجسته‌ای نشان داد.

انبه حاوی فیبر است که می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

در یک مطالعه که در دانشگاه مینه‌سوتا صورت پذیرفت، ثابت شد که فیبر غذایی، به ویژه اگر از میوه‌ها و سبزیجات باشد، می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

این تاثیر مربوط به قابلیت فیبر برای کاهش مصرف غذا به طور کلی است، در نتیجه باعث کاهش وزن می‌شود.

۱۴: به جلوگیری از آسم کمک می‌کند.

آسم، هر چند خفیف، می‌تواند پیامدهای جدی داشته باشد.

اما با یک کاسه انبه روی کانتر آشپزخانه‌تان دیگری نیازی به نگرانی نیست.

انبه یک منبع عالی از ویتامین C است.

گرچه اکثر مطالعات تحقیقات بیش‌تر را در مورد پیوند بین ویتامین C و درمان آسم لازم می‌دانند، اما آشکارا بیان می‌کنند که ویتامین C در موارد خاص ممکن است مفید باشد.

۱۵: سلامت مغز را ا رتقاء می‌دهد.

انبه، که یک منبع عالی آهن و ویتامین B6 است، یکی از آن مواد خوراکی ایده‌آل برای سلامت مغز است.

آهن به عملکرد طبیعی مغز کمک می‌کند و ویتامین B6 از پیشرفت شناختی این ارگان مهم پشتیبانی می‌کند.

مطالعه‌ای که در شهر گریتر نویدای هند انجام شد، نشان داد که عصاره‌ی آن دارای خواصی است که حافظه را افزایش می‌دهند.

مطالعه‌ی دیگری که در تایلند صورت پذیرفت، خواص ضد‌عفونی‌کننده‌ی انبه را به عصاره‌های آن نسبت داد.

۱۶: فشار خون را تنظیم می‌کند.

غنی از پتاسیم است، یک ماده‌ی معدنی کلیدی که به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

مطابق با گزارشی که توسط مرکز درمانی استنفورد منتشر شده، انبه یک منبع غنی از پتاسیم است و می‌تواند به جلوگیری از فشار خون بالا کمک کند.

۱۷: می‌تواند سنگ کلیه را درمان کند.

انبه غنی از ویتامین B6 است، و همان‌طور که در یک مطالعه‌ی آمریکایی مشخص شد، این ویتامین ممکن است اگزالات ادرار (سنگ اگزالات) را کاهش دهد.

همچنین پتاسیم موجود در انبه خطر ابتلا به سنگ کلیه را پایین می‌آورد.

۱۸: سلامت استخوان را بهبود می‌دهد.

حضور ویتامین A چیزی است که باعث می‌شود انبه یکی از غذاهای خوب برای سلامت استخوان باشد.

مقاله‌ای که توسط کالج پومونا منتشر شده نیز از نقش ویتامین A در رشد استخوان حمایت می‌کند.

ویتامین C موجود در انبه به تشکیل کلاژن، که نقش مهمی در ساخت استخوان‌ها و بافت‌های همبند دارد، کمک می‌کند.

انبه همچنین حاوی لوپئول است، ترکیبی که فعالیت مفیدی علیه التهاب و آرتریت (التهاب مفاصل) به نمایش می‌گذارد.

۱۹: می‌تواند کم‌خونی را درمان کند.

با توجه به مقدار آهنی که دارد برای افراد و زنان بارداری که مبتلا به کم‌خونی هستند، مفید است.

به علاوه، ویتامین C موجود در انبه نیز به جذب مناسب آهن در بدن کمک می‌کند.

این امر در نهایت به مبارزه با کم خونی کمک می‌کند.

۲۰: به مبارزه با گرمازدگی کمک می‌کند.

به عنوان یک میوه‌ی طراوت‌بخش در نظر گرفته می‌شود.

آب این میوه می‌تواند به عنوان یک داروی مقوی و نیروبخش برای مبارزه با گرمازدگی استفاده شود.

همچنین بخوانید: فلفل سیاه : خواص , مضرات و طبع فلفل سیاه / خواص فلفل سیاه برای مو و رحم

همچنین ثابت شده‌است که میوه‌یخام آن انرژی‌بخش است و سبب می‌شود که حرارت بدن فرد پایین بیاید و خنک شود.

همچنین بدن را به خوبی هیدراته نگه می‌دارد، و این هم یکی دیگر از دلایلی است که مصرف این میوه در تابستان‌های گرم ترجیح داده می‌شود.

همچنین، از آن‌جایی که یک منبع غنی از پتاسیم است، به حفظ سطح سدیم در بدن کمک می‌کند.

این امر باعث تنظیم سطح مایعات در بدن و جلوگیری از گرمازدگی می‌شود.

۲۱: سلامت مو را بهبود می‌دهد.

منبع غنی از ویتامین C است و از این رو تولید کلاژن را برای داشتن موهای سالم افزایش می‌دهد.

اگر موهای کدر و مات دارید و در فکر این هستید که چگونه آن‌ها را براق کنید، ویتامین A را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید – این ویتامین دارای خواص نرم‌کننده‌ی پوست سر است.

میوه‌های نارنجی مانند انبه نیز برای تغذیه‌ی مو و درمان شوره‌ی سر شناخته شده هستند.

این تاثیر را می‌توان به حضور بتا کاروتن نسبت داد.

۲۲: می‌تواند به درمان اسهال کمک کند.

البته خود میوه این مشکل را حل نمی‌کند بلکه برگ‌های آن هستند که اسهال را درمان می‌کنند.

برگ‌های انبه غنی از تانن هستند.

می‌توانید آن‌ها را خشک کنید و برای درمان اسهال مصرف کنید.

در برخی از جزایر کارائیب، جوشانده‌ی برگ انبه برای درمان اسهال مورد استفاده قرار می­گیرد.

۲۳. کمک به درمان دیسانتری (اسهال خونی)

نصف قاشق چای خوری پودر برگ خشک شده‌ی انبه را در آب گرم حل کنید و برای کنترل دیسانتری، روزی ۲ الی ۳ نوبت از آن را میل کنید.

۲۴. کمک به توقف خونریزی

انبه حاوی ویتامین C و کلسیم است که با تنگ کردن عروق مویرگی از خونریزی داخل اندام‌های بدن پیشگیری می‌کنند.

۲۵. رفع مشکلات دندان

هسته‌ی خشک شده‌ی انبه به عنوان یک خمیر دندان عالی شناخته می‌شود که باعث استحکام لثه‌ها و کمک به درمان مشکلات دندانی، و رفع بوی بدن دهان و پیوره می‌شود.

۲۶. کمک به دفع سنگ‌های مثانه و کلیه

۱۰ الی ۱۵ گرم پودر برگ خشک شده‌ی انبه را به مدت یک شب در آب خیس کنید.

صبح فردا، آن را به صورت ناشتا میل کنید.

این نوشیدنی برای دفع سنگ‌های کلیه و سم‌زدایی از بدن بسیار اثربخش است.

۲۷: کمک به کاهش تب

خمیر حاصل از ریشه‌ی درخت انبه را به کف دست و کف پاهای بیمار بمالید تا تب‌اش فروکش کند.

۲۸. درمان سوختگی‌ها

برگ‌های درخت انبه را بسوزانید و خاکستر آن را روی محل سوختگی بگذارید؛ این کار به تسکین سوزش کمک می‌کند.

۲۹: درمان سرفه‌ی خشک

یک عدد انبه‌ی کاملا رسیده را به وسیله‌ی شن داغ، در یک ماهیتابه‌ی بزرگ و عمیق برشته کنید.

نوشیدن آب این انبه باعث رفع تمام گرفتگی‌های برونش و تسکین سرفه و سرماخوردگی می‌شود.

۳۰. سرعت سوخت و ساز (متابولیسم) را افزایش می‌دهد

انبه به بهبود گوارش غذا کمک می‌کند چون سطح بالایی از فیبرهای رژیمی در آن وجود دارد.

این‌ فیبرهای رژیمی حرکات روده را در سطح خوبی نگه می‌دارند و به نوبه‌ی خود، سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهند.

با افزایش سرعت سوخت و ساز، بدن ما کالری بیشتری می‌سوزاند و در نتیجه به ما کمک می‌کند از شر چربی‌های اضافی بدن خلاص شویم.

به خاطر این فایده‌ی انبه است که برای آدم هایی که می‌خواهند وزن کم کنند میوه‌ی بسیار خوبی به حساب می‌آید.

۳۱. سرشار از آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدان‌های موجود در انبه برای ما یک موهبت به شمار می‌روند چون نه تنها به جوانسازی سلول‌ها و ترمیم سلول‌ها کمک می‌کنند بلکه به سم‌زدایی پوست از داخل و جلوگیری از جوش زدن نیز کمک می‌کنند.

۳۲. مواد معدنی ضروری را تامین می‌کند

مواد معدنی خاصی وجود دارند که به میزان کم اما مورد نیاز بدن هستند و برای داشتن زندگی سالم ضروری هستند.

انبه حاوی عناصر جزیی بسیاری مانند مس، سلنیوم، روی و پتاسیم است.

کمبود این عناصر جزئی در برنامه‌ی رژیم غذایی ما می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی جدی شود.

۳۳. از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند

انبه سرشار از قند است اما با وجود این، به خاطر شاخص گلیسیمیک پایین برای کسانی که از دیابت رنج می‌برند بسیار مفید است.

این یعنی آن که ما می‌توانیم بدون نگرانی درباره‌ی سطح قند خون‌مان انبه بخوریم.

۳۴. از سکته جلوگیری می‌کند

انبه برای سلامت قلب ما خوب است نه فقط به خاطر آن که سطح کلسترول را در بدنمان پایین می‌آورد، بلکه به خاطر این که سطح هموسیستئین خون را کنترل می‌کند که اگر چنین نبود می‌توانست به رگ‌های خونی‌مان آسیب بزند، و به مشکلاتی مانند بیماری عروق کرونر و سکته منجر شود.

۳۵. ته‌بندی کاملی به حساب می‌آید

انبه یکی از ته‌بندی‌ها (خوراکی‌های مختصر) کامل برای نه تنها تقویت انرژی بلکه تحت کنترل گرفتن وزن بدن نیز به حساب می‌آید.

فیبرهای موجود در انبه به سلامت سیستم گوارشی ما کمک می‌کند و آب موجود در آن بدن‌مان را هیدراته نگه می‌دارد.


مضرات انبه

نتیجه تصویری برای مضرات انبه

۱. آلرژی

بعضی از افراد به این میوه حساسیت دارند.

این حساسیت درماتیت تماسی، حساسیت به مواد خوراکی و غیره را شامل می‌شود.

مطالعه‌ی انجام شده توسط دانشگاه دهلی نشان داد که این امر می‌تواند به دلیل حساسیت به انبه به شکل بسته‌بندی شده یا کنسروی (مانند مربا، آبمیوه، و غیره) باشد.


۲. خارش، که می‌تواند به سایر عوارض جانبی شدیدتر منجر شود.

خارش که حساسیت لاتکس انبه نیز نامیده می‌شود، باعث تحریک شدید در گوشه‌های دهان، لب‌ها و نوک زبان می‌شود.

موارد شدید ممکن است استفراغ، مشکلات تنفسی و حتی اسهال نیز به همراه داشته باشد.

اگر چه این میوه چند عارضه‌ی جانبی خاص دارد، اما این عوارض به دلیل وجود مزایای فراوان نادیه گرفته می‌شوند.

و آن‌چه خیلی جذاب است این است که انبه خوشمزه و آبدار است و هیچ فردی وجود ندارد که دوستش نداشته باشد!

اما اگر دچار بیماری خاصی هستید، بهتر است قبل از مصرف این میوه، با پزشک‌تان مشورت کنید.


طبع انبه

طبع انبه گرم و خشک است.


هسته انبه

روغن هسته انبه برای درمان شوره سر، ریزش مو و آلوپسی مفید می باشد؛ روغن هسته انبه را با روغن خردل مخلوط کنید و آن را چند روز زیر نور خورشید قرار دهید، به مدت یک هفته از این مخلوط برای درمان آلوپسی، ریزش مو و شوره سر استفاده کنید

پودر مغز انبه خشک شده را می توان به عنوان خمیر دندان برای سفید شدن دندان ها استفاده کرد؛ مقداری پودر مغر هسته انبه را بر روی مسواک بریزید و بر روی دندان ها بمالید و سپس بشویید

پودر مغز هسته انبه به درمان اسهال کمک می کند

روغن هسته انبه برای درمان کلسترول بالای خون مفید است و به کاهش وزن وکاهش چربی شکم کمک می کند

روغن هسته انبه یک مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی پوست محسوب می شود و حاوی یک ماده بسیار ملایم است که مانع از خشک شدن پوست می شود

همچنین بخوانید: روغن شترمرغ : خواص, مضرات و طبع روغن شترمرغ / روغن شترمرغ و موخوره

کره انبه می تواند برای نرم شدن لب ها و درمان خشکی لب استفاده شود


خواص انبه برای پوست


۱٫ خاصیت ضد پیری دارد

آنتی ‌اکسیدان‌های موجود در انبه با رادیکال های آزاد بدن‌مان که می‌توانند به سلول‌های پوست آسیب بزنند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند مبارزه می‌کنند.

این آنتی اکسیدان‌ها همچنین شروع پیری و لک شدن پوست را به تاخیر می‌اندازند.

انبه سرشار از آنتی اکسیدان‌های بسیار زیادی است که به عنوان میوه‌ای ضد پیری خاصیت‌های فراوانی دارد.

به غیر از این، استفاده مستقیم از پالپ انبه بر روی پوست آن را تسکین می‌دهد و به عنوان یک مرطوب کننده‌ی طبیعی عمل می‌کند.


۲٫ برای درمان جوش از آن استفاده می‌شود

انبه برای خلاصی از جوش بسیار خوب است چون دارای خواص قبض کنندگی است.

برای استفاده بردن از انبه در این زمینه، یک تکه از انبه‌ی خام را در آب بجوشانید بگذارید سرد شود و از این آب روی پوست صورت‌تان به عنوان یک جوش زدا استفاده کنید.

مصرف انبه به صورت خوراکی نیز به جلوگیری از جوش زدن کمک می‌کنند چون در آن ویتامین C وجود دارد.


۳٫ درمان آکنه و جوش صورت

ویتامین C و ویتامین A موجود در انبه آنتی اکسیدان هایی قوی هستند که به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کنند.

یک عدد انبه خرد شده را در آب بجوشانید و بگذارید تا سرد شود، این دنوش را بنوشید تا آکنه و جوش صورت را درمان کند، همچنین مقداری از این دمنوش را بر روی پوست صورت بمالید تا جوش صورت را درمان کند.


۴٫ سفید کننده و روشن کننده رنگ پوست

ویتامین A و بتا کاروتن موجود در انبه باعث سفید شدن و روشن شدن رنگ پوست می شود.

یک پیمانه انبه خرد شد هرا با یک قاشق غذا خوری آرد و یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید و آن را بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۱۵ بماند و سپس به آرامی بشویید.


۵٫ جوان سازی پوست صورت

انبه یک منبع غنی از آنتی اکسیدان هاست که می تواند چین و چروک پوست را کاهش دهد و باعث جوان سازی پوست صورت شود.

گوشت یک عدد انبه را له کنید و با ۲-۳ قاشق سوپخوری بلغور جو دوسر، ۲ قاشق سوپخوری شیر خام، آب و ۳ قاشق چایخوری روغن انبه ترکیب کنید، این مخلوط را روی پوست بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.


۶٫ مرطوب کننده طبیعی پوست

انبه به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عمل می کند و می تواند برای درمان پوست خشک و آسیب دیده استفاده شود.

ماسک انبه برای پوست خشک

۶ قاشق غذاخوری انبه له شده را بر روی صورت بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید.


۷٫ انبه برای پوست چرب

اگر پوست چرب دارید انبه می تواند چربی پوست را کاهش دهد.

ماسک انبه برای پوست چرب

انبه خرد شده را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی پوست صورت ماساژ دهید و سپس با آب سرد بشویید.


خواص انبه برای کودکان

نتیجه تصویری برای خواص انبه برای کودکان

میوه انبه را می توان از ۶ ماهگی برای تغذیه نوزاد استفاده کرد.

ویتامین A موجود در انبه برای تقویت بینایی و بهبود سلامت چشم ها در نوزادان و کودکان می باشد.

میوه انبه باعث بهبود هضم غذا در نوزادان و کودکان می شود.

نوزادان و کودکان دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، میوه انبه حاوی مقادیر بالای ویتامین های A و C می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن آن ها می شود.

ویتامین B6 و اسید گلوتامین موجود در انبه باعث تقویت حافظه در نوزادان و کودکان می شود.

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که این میوه حاوی اسید گلوتامیک می باشد و برای بچه هایی که مشکل تمرکز دارند فوق العاده است.

این ترکیب به بهبود حافظه و تحریک سلول های مغز کمک می کند.


انبه در بارداری

نتیجه تصویری برای انبه در بارداری


۱. انبه از بروز کم خونی در دوران بارداری پیشگیری می‌کند

کم خونی از جمله وضعیت‌هایی است که معمولا در دوران بارداری ایجاد می‌شود.

زنان باردار برای پیشگیری از بروز کم خونی باید از مکمل‌های آهن استفاده کنند؛ ولی به جای استفاده از مکمل‌ها، انبه می‌تواند رژیم غذایی زن باردار را غنی از آهن کند.

مصرف مرتبا روزی دو عدد انبه باعث افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون زنان باردار می‌شود؛ به این ترتیب، زنان باردار می‌توانند از فواید انبه برای پیشگیری از کم خونی بهره‌مند شوند.


۲. انبه دارای اسید فولیک ضروری برای رشد جنین است

یکی از بهترین فواید انبه در دوران بارداری که برای رشد جنین بسیار ضروری است، غنی بودن آن از اسید فولیک است.

انبه غنی از اسید فولیک است که برای بهبود رشد مغز جنین و دستگاه عصبی آن در سه ماهه‌ی نخست بارداری ضروری است.

اسید فولیک به پیشگیری از بروز نقص لوله‌ی عصبی در جنین که ممکن است در مراحل اولیه‌ی بارداری ایجاد شود، کمک کند.


۳. انبه به پیشگیری از بروز یبوست در دوران بارداری کمک می‌کند

انبه سرشار از فیبر غذایی، و برای سلامت کارکرد دستگاه گوارش ضروری است.

انبه به دلیل میزان بالای فیبر موجود در خود، می‌تواند به غلبه بر علائم یبوست که معمولا زنان باردار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، کمک کند.

به این ترتیب، کارکرد دستگاه گوارشی با کمک انبه بهبود می‌یابد، و اجابت مزاج نیز بدون هیچ مانع و ناراحتی انجام می‌شود.

با وجود این، زنان باردار نباید در یک وعده مقدار زیادی انبه مصرف کنند، زیرا ممکن است باعث ایجاد گاز بیش از حد در معده، و بروز ناراحتی معده و احساس ناخوشایند شود.

با مصرف مناسب (به اندازه‌ی کافی، نه خیلی زیاد و نه خیلی کم) انبه در دوران بارداری، از خواص انبه در بارداری به خوبی بهره‌مند شوید.


۴. انبه غنی از ویتامین C به عنوان آنتی‌اکسیدان است

ویتامین C موجود در انبه، به عنوان یک آنتی‌اکسیدان، از اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد بر بدن پیشگیری می‌کند.

رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که به دلیل اشعه‌ی خورشید، مصرف سیگار، یا تاثیر هرگونه ماده‌ی شیمیایی در محیط زندگی ایجاد می‌شوند.

رادیکال‌های آزاد علاوه بر افزایش احتمال بروز سرطان، می‌توانند فرایند رشد جنین را در دوران بارداری مختل کنند.

مصرف ویتامین C به عنوان آنتی‌اکسیدان می‌تواند به رشد جنین و حفظ آن در وضعیت مناسب کمک کند.

به علاوه، با مصرف انبه می‌توانید از خاصیت دیگر ویتامین C برای کاهش احتمال خطر زایمان زودرس نیز بهره‌مند شوید.


۵. انبه دارای ویتامین A است که تاثیر ویژه‌ای بر رشد جنین در دوران باردار می‌گذارد

از دیگر خاصیت‌های مصرف انبه در دوران بارداری می‌توان به میزان ویتامین A موجود در این میوه اشاره کرد.

ویتامین A یکی از ویتامین‌های مهمی است که می‌توانند تاثیر ویژه‌ای بر رشد جنین در دوران بارداری داشته باشند.

این ویتامین به تشکیل استخوان‌ها و دندان‌‌های کودک کمک می‌کند و برای رشد مناسب و سلامت قوه‌ی بینایی و دستگاه ایمنی بدن کودک نیز ضروری است.

همچنین بخوانید: سیب زمینی : خواص, مضرات, طبع سیب زمینی / خواص سیب زمینی در بدنسازی

اگر زنان باردار در دوران بارداری‌شان به اندازه‌ی کافی ویتامین A مصرف نکنند، کودک‌شان دچار مشکلات بینایی خواهد شد.

با وجود این، به میزان مصرف ویتامین A نیز توجه کافی داشته باشید، زیرا مصرف بیش از اندازه‌ی ویتامین A می‌تواند باعث مسمومیت کبدی کودک شود.

چنان‌چه از مکمل‌های ویتامین A استفاده می‌کنید، باید درباره‌ی میزان مناسب مصرف آن با پزشک مشورت کنید.


۶: به رشد مغز و دستگاه عصبی جنین کمک می‌کند

دلیل خواص انبه در بارداری در کمک به رشد مغز و دستگاه عصبی جنین، علاوه بر غنی بودن آن از اسید فولیک، وجود مقادیری از ویتامین B6 در این میوه نیز هست.

این ویتامین برای رشد دستگاه عصبی و هم‌چنین گلبول‌های قرمز خون جنین ضروری است.


۷. انبه به پیشگیری از بروز پری اکلامپسیا در دوران بارداری کمک می‌کند

پری اکلامپسیا نوعی وضعیت مربوط به فشار خون بالا در دوران بارداری است که می‌تواند به تشنج زن باردار منجر شود.

انبه حاوی منیزیوم است که به عنوان یک داروی موثر و طبیعی برای کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری شناخته می‌شود.

به علاوه، ویتامین E موجود در انبه نیز می‌تواند به تشکیل ماهیچه‌ی جنین کمک می‌کند؛ این مورد نیز یکی دیگر از فواید انبه برای پیشگیری از پری اکلامپسیا در دوران بارداری به شمار می‌رود.


۸: به پیشگیری از تهوع بارداری کمک می‌کند

طعم تازه و دلپذیر انبه به پیشگیری از بروز تهوع بارداری یا ویار کمک می‌کند؛ بنابراین، پیشگیری از تهوع بارداری نیز یکی دیگر از خواص مصرف انبه برای دوران بارداری است.

ترکیب طعم شیرین و ترش این میوه به طعمی دلپذیر و مطبوع برای زنان باردار تبدیل می‌شود.

این میوه، علاوه بر طعم تازه و شاداب‌اش، حاوی ویتامین B6 نیز هست، و از این طریق نیز می‌تواند به کاهش علائم تهوع صبحگاهی کمک کند.


۹. انبه به برقراری تعادل مایعات بدن زنان باردار کمک می‌کند

تولید مایعات در بدن و برقرار تعادل مایعات نیز یکی دیگر از فواید انبه برای دوران بارداری به شمار می‌رود.

انبه حاوی پتاسیم است؛ ماده‌ای که برای حفظ تعادل مایعات بدن موثر است.

اگر میزان مایعات در بدن بیش از اندازه‌ باشد، سلامت زن باردار با خطر مواجه می‌شود.

در این وضعیت، قلب دچار بار اضافه می‌شود و مایعات اضافه در پاها تجمع می‌کنند و باعث ایجاد ورم در پاها می‌شوند؛ این وضعیت راه رفتن زنان باردار را با مشکل مواجه می‌کند.


انبه سبز

نتیجه تصویری برای انبه سبز


۱٫ خاصیت آنتی اکسیدانی انبه :

انبه ماده ضد اکسید کننده ای به نام zeaxanthin داره.

این ماده کمک می کنه تا اثرات رادیکال های آزاد بدن رو کاهش بده و سلول هارو بازسازی می کنه.


۲٫ خواص ضد پیری انبه :

با توجه به قابلیت ضد اکسیدانی این میوه ی خوشمزه، میشه ازش انتظار داشت که حدالامکان از پیری زودرس جلوگیری کنه .

علاوه بر این، انبه سبز خاصیت تولید کلاژن رو داره.


۳٫ انبه غنی از ویتامین C :

انبه هم مثل بسیاری از میوه های دیگه مانند توت فرنگی و کیوی،غنی از ویتامین C هست.. ویتامین C هم برای حفظ سلامتی و جلوگیری از عفونت بدن مفیده بنابراین با خوردن آن خودتون رو دربرابر بیماری های ویروسی بیمه کنید.


۴٫ مفید برای بیماری های لثه :

ویتامین C درون میوه باعث میشه تا از بسیاری از بیماری های لثه جلوگیری کنید.این ویتامین کمک می کند تا از خونریزی جلوگیری کنید .


۵٫ تقویت سیستم ایمنی بدن :

این خاصیت هم به دلیل وجود ویتامین C در انبه هست و باعث میشه سیستم ایمنی بدن و گلبول های سفید خونتون کارشون رو به خوبی انجام بدن.


۶٫ جلوگیری از حالت تهوع در مادران باردار :

این میتونه خبر خوبی برای مادران باردار باشه که مصرف انبه سبز برای کاهش تهوع صبحگاهی موثره.

طعم تلخ میوه به حالت تهوع کمک می کند.


۷٫ کاهش وزن :

انبه سبز نیز دارای فیبر غذایی است.

از این رو، به سوخت و ساز بدن کمک می کنه تا توانایی گوارش را افزایش بده.

این میوه همچنین حاوی مقدار کمی قند است ولی این قند طبیعی سطح قند و چربی بدن را افزایش نخواهد داد.


۸٫ درمان سوزش سر دل :

جویدن انبه سبز باعث کاهش اسیدیته دستگاه گوارش می شه.

بنابراین برای جلوگیری از سوزش سر می تونه خیلی مفید باشه.


۹٫ خواص ضد باکتریایی :

انبه سبز همچنین بعنوان یک عامل ضد باکتریایی عمل میکنه.

بنابراین، مصرف انبه می تونه روده رو از وجود هر نوع باکتری مضری پاک کنه.


۱۰٫ کمک به حفظ کبد سالم :

انبه سبز به کبد کمک می کنه تا با افزایش ترشحات صفرایی فعالیت آن رو بهتر کنه و سم زدایی بدن رو آسون تر کنه


۱۱٫ حفظ فشار خون :

انبه سبز حاوی پتاسیم هست که برای حفظ فشار خون مناسبه.

این خاصیت عالی برای خونرسانی و حفظ سلامت رگ ها بسیار عالیه و باعث تنظیم فشار خون میشه.


۱۲٫ حفظ ضربان قلب :

پتاسیم همچنین به کنترل فشار خون کمک می کنه.

علاوه بر این، پپتین و ویتامین C موجود در انبه سبز برای کاهش میزان کلسترول مفید خواهد بود.


۱۳٫ مفید برای سلامت چشم:

انبه سبز حاوی مقادیر زیادی ویتامین A ست که به بهبود کارایی چشم کمک می کند.


۱۴٫ مفید برای مو :

انبه سبز برای حفظ موهای سالم گزینه ای عالی محسوب میشه و باعث مرطوب نگه داشتن مو و تولید موی ابریشمی میشود.


۱۵٫ برای سلامت پوست مفید است :

این هم به دلیل وجود مقادیر زیاد ویتامین C است و در واقع یک جایگزین خوب برای حفظ و شادابی پوست محسوب می شه.

همچنین به کاهش اگزما و آکنه کمک میکنه.


۱۶٫ بهبود عملکرد گوارش :

انبه سبز آنزیمی تولید می کنه که پروتئین رو تجزیه می کنه.

از این رو برای بهبود سیستم گوارش و افزایش متابولیسم بدن بسیار مفید است.


۱۷٫ جلوگیری از یبوست :

با توجه به خاصیت عالی آن در بهبود گوارش، انبه سبز به یبوست هم کمک می کنه.

فیبرکمک میکنه تا گردش غذا در بدن و روده ها بهتر بشه.


۱۸٫ جلوگیری از دیابت :

انبه سبز همچنین می تواند سطوح انسولین خون را عادی کند.

این میوه یک شاخص گلیسمی پایین داره.

بنابراین، برای حفظ قند خون و جلوگیری از دیابت، مفید است.


۱۹٫ جلوگیری از آسم:

انبه حاوی بتا کاروتنه که برای کاهش اثرات آسم خیلی موثره.

این میوه محتوای مشابه با پاپایا و هویج داره.

از این رو، اگر خواص برگ های پاپایا و مزایای بهداشت برگ های هویج را ببینید، کاملا مطلب را متوجه می شید.

همچنین بخوانید:

۲۰٫ سلامت استخوان :

انبه سبز حاوی ویتامین و کلسیم است که به حفظ استخوان سالم کمک می کنه.. بنابراین، برای بهبود عملکرد استخوان نیز مناسبه.

انبه سبز را می توان در سالاد و غذاها استفاده کرد همچنین آب انبه را می تونید با شیر هم مخلوط کنید و یه معجون خوشمزه درست کنید.


نکاتی درباره انبه سبز:

برای افراد مبتلا به آلرژیک مصرف انبه سبز باعث اثرات بثورات و خارش می شه.

همچنین برای کسایی که به انبه حساسیت دارن در اطراف لب ها خارش و تورم ایجاد کند.

بنابراین، بهتره که قبل از مصرف انبه این نکات رو در نظر داشته باشید

توصیه می شه که افرادی که به طعم های ترش حساسیت دارند این میوه را مصرف نکنند .

در بعضی از افراد مشکلات دندانی ایجاد می کنه.

سطح اسیدیته داخل دندان می تواند به دلیل طعم ترش میوه آن افزایش یابد.


خواص شیر انبه

نتیجه تصویری برای خواص شیر انبه

مفید برای افراد کم‌خون

تقویت‌کننده بینایی

استحکام بخشیدن به استخوان‌ها

کنترل فشار خون

مفید برای سلامت قلب

مفید در زمان بارداری

طرز تهیه اسموتی انبه

مواد لازم

نصف یک عدد موز

۱ قاشق غذاخوری عسل

¼ پیمانه شیر

¼ پیمانه آب انبه

۱۲۰ گرم ماست

نصف پیمانه انبه خرد شده

نصف قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده

طرز تهیه

ماست،انبه خرد شده، آب انبه، موز، شیر، عسل و زنجبیل را در مخلوط کن بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.

آن را در لیوان مورد نظر بریزید و با اِنبه تزئین و سرو کنید.


منبع : wiki-view


[ بازدید : 295 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به اگه حال نداری یا بی حوصله ای بیا تو... است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]